top of page

Lääkärin avustettu videovastaanotto 84,80 €

Ilman Kela-korvausta 109,80 €

Lääkärin avustetulla videovastaanotolla sinun ei tarvitse omista tietokonetta tai osata käyttää sitä. Sairaanhoitaja tulee luoksesi ja avaa videoyhteyden lääkäriin TerveysLoikan tietokoneella ja internet yhteydellä.

Sairaanhoitajalla on mukanaan lukuisia mittareita ja välineitä, kun lääkäri haluaa tutkia esimerkiksi tulehdusarvosi, korvasi tai verenpaineesi. Samalla käynnillä voidaan ottaa myös lääkärin määräämät verinäytteet. Pääset keskustelemaan lääkärin kanssa kuin tavallisella vastaanottokäynnillä, paitsi että olet mukavasti omassa olohuoneessasi. Lääkäri voi määrätä sinulle aloitettavaksi lääkityksen tai tehdä lähetteitä kuvantamis- tai jatkotutkimuksiin. Voit saada sairaanhoitajalta heti vastaanoton yhteydessä lääkityksen aloitusannoksen.

Lääkärin avustetusta etävastaanotosta voit saada Kelan suorakorvauksen, jolloin sinulle jää maksettavakasi 82,90 €. Käyntiin lisätään palvelumaksu ja sairaanhoitajan kilometrikorvaus Valkeakosken taajaman ulkopuolella. Vastaanoton hintaan lisätään mahdolliset laboratorio- ja kuvantamistutkimukset sekä annettu lääkehoito. Jos sinulla tai lapsellasi on terveysvakuutus tai kuulut sairaskassaan, voit saada korvauksen lääkärin palveluista sekä määrätyistä tutkimuksista ja hoidosta.

Avustettu etävastaanotto ei ole hätätapauksia varten. Jos sinulla on esimerkiksi rintakipua, halvausoireita tai äkisti huonontunut vointi, soita 112 tai hakeudu päivystykseen.

Ajanvaraus ja asiakaspalvelu auki joka päivä, kello 7-21. Soita 044 986 8781

Lisätietoa ja ohjeita avustetulle videovastaanotolle

Lue lääkärin avustetun videovastaanoton ohjeet, jos käytät palveluita ensimmäistä kertaa!

Miksi avustetulle videovastaanotolle?

Lääkärin avustetulla videovastaanotolla voi hoitaa laajasti monia sairauden oireita kotoa lähtemättä. 

Näin lääkäri voi auttaa sinua avustetulla videovastaanotolla:

  • Oireiden arviointi: Voit kertoa lääkärille oireistasi, ja hän voi arvioida tilannettasi videokeskustelun ja sairaanhoitajan tutkimusten perusteella.

  • Diagnoosi ja neuvonta: Lääkäri voi antaa alustavan diagnoosin ja tarjota neuvontaa terveysongelmaasi liittyen.

  • Jatkotutkimusten käynnistäminen: Lääkäri voi määrätä sinusta laboratoriokokeita tai kuvantamistutkimuksia sekä lähettää sinut muiden terveydenhuollon asiantuntijoiden vastaanotoille.

  • Laboratoriotulosten selittäminen: Lääkäri voi selittää laboratorio- tai kuvantamistutkimusten tuloksia ja antaa ohjeita jatkotoimenpiteistä.

  • Lääkityskysymykset: Voit keskustella lääkärin kanssa lääkkeisiin liittyvistä kysymyksistä, kuten haittavaikutuksista, annostuksesta tai vaihtoehdoista.

  • Seuranta ja neuvonta kroonisissa sairauksissa: Jos sinulla on krooninen sairaus, lääkäri voi tarjota seurantaa ja antaa neuvoja sen hallintaan.

  • Lääkityksen aloittaminen: Lääkäri voi määrätä sinulle vastaanoton lopussa lääkkeitä ja tehdä niistä sähköiset reseptit. Sairaanhoitaja voi antaa esim. antibiooteista aloitusannoksen.

KELA-korvaus

Voit saada yksityislääkärin palveluista KELA:n suorakorvauksen. TerveysLoikka vähentää korvauksen suoraan palvelun hinnasta ja maksat vain omavastuuosuuden. Voit hakea korvausta Kelasta myös jälkikäteen, jos et pysty näyttämään Kelakorttiasi vastaanotolla.

Tässä linkki KELAN sivustolle hakemuksen tekemiseksi: Näin haet sairaanhoitokorvauksia | Henkilöasiakkaat | Kela

TerveysLoikka on sopinut Kelan kanssa suorakorvausmenettelystä. 

Lisätietoa KELAn sivuilta: Sairaanhoitokorvaukset | Henkilöasiakkaat | Kela

Sairausvakuutukset
ja -kassat

Voit hakea korvaukset vakuutuksistasi tai sairauskassasta lääkärin antamista palveluista ja lääkärin määräämistä tutkimuksista ja hoidosta oman vakuutusyhtiösi ohjeiden mukaisesti.

Kenelle sopii?

Kaiken ikäisille. Palvelukielet suomi ja englanti.

Avustettu videovastaanotto ei vaadi sinulta minkäänlaista teknistä osaamista tai teknisiä laitteita.

Valmistautuminen
vastaanottoon

1. Kerää terveystietosi käden ulottuville.

Lääkäri kuulee mielellään aiemmista lääkityksistäsi, sairauksistasi, laboratoriotuloksistasi ja sinulle tehdyistä toimenpiteistä. Lääkäri pääsee Kantaan katsomaan terveystietosi, jos olet antanut Kantaan terveystietojesi luovutusluvan. Käy tarkistamassa omaKannasta, että olet antanut luvan tietojen jakoon terveydenhuollon toimijoille.

2. Ota esille seurantavihko, jos olet pitänyt kirjaa terveysarvoistasi.

3. Kirjoita kysymyslista lääkärille.

Sinulla saattaa olla useita terveyteesi ja oireisiisi liittyviä kysymyksiä, joita haluat lääkäriltä kysyä vastaanoton aikana. Joskus osa kysymyksistä voi unohtua kysyä ja se harmittaa jälkeenpäin. Kirjoita lista asioista joista haluat puhua tai mihin haluat vastauksia.

4. Älä rasita itseäsi ennen vastaanottoa esimerkiksi siivoamalla. Suhtaudu rennosti sairaanhoitajan kotikäyntiin. Luoksesi saapuva sairaanhoitaja on tehnyt satoja kotikäyntejä ja hänelle on tavallista toimia erilaisissa ympäristöissä.

Viestintä lääkärin kanssa vastaanoton jälkeen

Todistukset ja lomakkeet

Vastaanoton jälkeen lääkäri voi laatia sinulle erilaisia todistuksia ja lomakkeita, jotka sinulle pitää toimittaa turvallisesti. Tämä onnistuu perinteisen postin kautta. Postitusmaksu on 6,00 €.

Välttääksesi ylimääräisiä postimaksuja ja nopeuttaaksesi todistusten ja lomakkeiden vastaanottamista voimme lähettää sinulle dokumentit myös salattuna sähköpostina.

Milloin avustettu videovastaanotto ei sovi?

Jos sinulla on rintakipua, halvausoireita tai kovia kipuja, soita 112 tai hakeudu lähimpään päivystykseen.

Ajan peruutus

Voit perua ajan viimeistään 60 minuuttia ennen vastaanottoaikaa. Perumattomasta käynnistä laskutetaan koko vastaanottokäynti.

Palvelumaksu

Vastaanoton hintaan lisätään palvelumaksu 15,90 €. Palvelumaksu sisältää Kanta-maksun, e-reseptit ja ajanvarauksen.

Helppo yhteydenotto

Onko kysyttävää palveluista?
Kirjoita tähän alle viestisi, vastaus tulee sähköpostiisi.
Tai soita numeroon 044 986 8781.
Asiakaspalvelu avoinna joka päivä 7-21.

Kiitos viestistä! Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

bottom of page